Blog

WordPress website laten maken?

Je wilt graag een nieuwe website en dan het liefst in WordPress gebouwd, maar je weet niet hoe. Wij leggen je in deze blog uit hoe dat in zijn werking gaat.

Laptop scherm met statistieken

Waarom een website laten bouwen?

Het is belangrijk om te weten wat jouw doel is en te weten waarom je nou eigenlijk een nieuwe website wil. Is het omdat je meer opdrachten wilt binnen halen of naamsbekendheid, of misschien het informeren over een bepaald onderwerp. Het kan ook zijn dat je al een website hebt, maar dat je hem wilt verbeteren of een nieuw jasje geven.

Wat is WordPress en waarom zou je het gebruiken?

WordPress is een krachtig en flexibel contentmanagementsysteem (CMS) dat meer dan 40% van alle websites op het internet aandrijft. Het biedt een gebruiksvriendelijke interface waarmee je eenvoudig inhoud kunt beheren, thema’s kunt aanpassen en plug-ins kunt installeren om de functionaliteit van je website uit te breiden. Maar de kracht van WordPress gaat verder dan alleen gebruiksgemak; het biedt een schat aan mogelijkheden voor maatwerk en optimalisatie.

Een iPhone scherm met daarop foto's

Wat kost het om een WordPress website te laten maken?

De kosten voor het laten maken van een WordPress website kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de complexiteit van de website, de ervaring van de ontwikkelaar, en de specificaties die je wilt implementeren. Hier is een overzicht van de mogelijke kosten:

Basiswebsite

Een eenvoudige WordPress website met een standaardthema en beperkte functionaliteit kan tussen de €500 en €1.500 kosten. Dit omvat meestal een basisontwerp, enkele pagina’s zoals Home, Over ons, Diensten, en Contact, en basisfunctionaliteit.

Maatwerkwebsite

Voor een meer gepersonaliseerde website met een uniek ontwerp en aangepaste functionaliteiten liggen de kosten doorgaans tussen de €1.500 en €5.000. Dit kan ook extra kosten met zich meebrengen voor premium thema’s, aangepaste plug-ins, en integraties met andere systemen.

E-commerce Website / Webshop

Als je een WordPress website met e-commerce functionaliteit wilt laten maken (bijvoorbeeld een webshop), kunnen de kosten variëren van €2.000 tot €7.000 of meer. De prijs hangt af van de complexiteit van de winkel, zoals het aantal producten, betalings- en verzendopties, en aangepaste functies.

Waarom kiezen voor een professioneel webbureau?

Een professioneel webbureau biedt tal van voordelen als je een WordPress website wilt laten maken. Met hun expertise en ervaring leveren ze maatwerkoplossingen die strategisch zijn afgestemd op jouw merk en bedrijfsdoelen. Ze zorgen voor een responsief ontwerp, optimalisatie voor zoekmachines en gebruiksvriendelijkheid, en bieden doorlopende ondersteuning en onderhoud. Door te kiezen voor een webbureau bespaar je tijd en krijg je toegang tot de nieuwste technologieën en innovatieve oplossingen, wat resulteert in een effectieve, goed functionerende WordPress website die je online aanwezigheid versterkt.

Expertise & ervaring

Professionele webbureaus beschikken over ervaren teams van ontwikkelaars, ontwerpers en andere specialisten die bekend zijn met de nieuwste trends en technologieën. Ze hebben vaak meerdere projecten voltooid, wat resulteert in een diepgaande kennis van het bouwen van effectieve websites.

Samen overleggen over de website

SEO en prestaties

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is cruciaal voor de zichtbaarheid van je website in zoekmachines. Professionele webbureaus hebben ervaring met SEO-technieken en zorgen ervoor dat je website wordt gebouwd met de juiste structuur, snelheid en inhoud om goed te presteren in zoekresultaten. Dit kan helpen om meer organisch verkeer naar je site te trekken en je concurrentie voor te blijven.

Tijd- en kostenbesparing

Het ontwikkelen van een website kan tijdrovend zijn, vooral als je niet bekend bent met webdesign en -ontwikkeling. Door een professioneel webbureau in te schakelen, kun je tijd besparen en je concentreren op je kernactiviteiten, terwijl experts zorgen voor een efficiënte en effectieve uitvoering van je webproject.

het belang van een mobiel responsieve website

Aanpasbaar ontwerp

Elk bedrijf is uniek, en een professioneel webbureau begrijpt dat een one-size-fits-all benadering niet altijd geschikt is. Ze bieden maatwerkoplossingen die specifiek zijn afgestemd op jouw zakelijke behoeften en doelstellingen. Of je nu een complexe e-commerce site, een dynamische blog of een informatieve bedrijfswebsite nodig hebt, een webbureau kan een op maat gemaakte oplossing bieden die precies aan jouw wensen voldoet. Dit resulteert in een website die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook functioneel.

Wat wil ik uitstralen?

De uitstraling van jouw website is erg belangrijk voor de indruk die je op je bezoekers maakt. Wat je wilt uitstralen is afhankelijk van jouw doelgroep. Is jouw doelgroep bijvoorbeeld zakelijk dan kies je waarschijnlijk eerder voor zakelijkere kleuren zoals blauw, grijs etc. Maar het is ook de manier waarop je schrijft, gebruik je U of gebruik je. Wil je dat de website persoonlijk is of dat het juist informatief is. Daarnaast bepalen lettertypes ook al heel veel van jouw website.

Hoe kies ik de hosting uit?

Bij het bouwen van een website is het erg belangrijk om rekening te houden met de hosting. Sommige hostingpartijen zullen bijvoorbeeld een heel goedkoop pakket aanbevelen, maar vaak zijn deze servers dan minder snel. Als jouw website te lang duurt met het inladen, zullen bezoekers bijvoorbeeld sneller weggaan. Het is dus helemaal niet erg om wat extra te betalen voor jouw hosting. Wil jij ook graag een nieuwe website laten bouwen? Stuur ons dan een appje of mailtje.

Meeting met veel mensen

Veelgestelde vragen

De prijs van een WordPress website wordt bepaald door factoren zoals de complexiteit van het ontwerp, de functionaliteiten die je wilt, het maatwerk dat nodig is, en de ervaring van de ontwikkelaar. Eenvoudige websites kosten minder, terwijl maatwerk en complexe functies de prijs verhogen.

Een basiswebsite heeft een standaardontwerp en beperkte functionaliteit, wat meestal goedkoper is. Een maatwerkwebsite daarentegen heeft een uniek ontwerp en aangepaste functies die specifiek zijn afgestemd op jouw behoeften, wat de kosten verhoogt.

De kosten voor een WordPress e-commerce website variëren doorgaans tussen de €2.000 en €7.000, afhankelijk van het aantal producten, betalings- en verzendopties, en andere speciale functies die je wilt implementeren.

Naast de ontwikkelingskosten moet je rekening houden met extra kosten zoals domeinnamen, webhosting, eventuele premium thema’s en plug-ins, en doorlopende onderhouds- en ondersteuningsdiensten.

De doorlooptijd varieert afhankelijk van de complexiteit van de website en de beschikbaarheid van de ontwikkelaar. Voor een basiswebsite kan dit meestal enkele weken duren, terwijl maatwerk- of e-commerce websites enkele maanden in beslag kunnen nemen.

Ja, een WordPress website is ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn, zodat je zelf inhoud kunt toevoegen en bijwerken. Veel webbureaus bieden echter een training aan om je te helpen met het beheer, en doorlopende ondersteuning kan ook beschikbaar zijn als je daar behoefte aan hebt. Neem contact op voor de mogelijkheden.

 

Niet elk webbureau biedt automatisch doorlopende ondersteuning en onderhoud aan. Het is belangrijk om dit vooraf te bespreken en te bevestigen, evenals de kosten en de details van de ondersteuning die worden aangeboden.