Blog

Een WordPress website laten maken? Wat kost het?

Wil jij ook graag een WordPress website laten maken? Maar heb je geen idee hoeveel het kost en wat je hier allemaal voor moet doen? Lees het hier in onze blog WordPress website laten maken.

Meeting met koffie

Waarom WordPress?

WordPress is een krachtig content management systeem (CMS) dat bekend staat om zijn flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid. Het stelt gebruikers in staat om zonder diepgaande technische kennis een professionele website te maken en te beheren. Of je nu een blog, een zakelijke site of een online winkel wilt, WordPress biedt een scala aan thema's en plug-ins die aan vrijwel elke behoefte kunnen voldoen.

Standaard vs maatwerk

Stel je voor: je ontdekt een prachtig thema dat precies past bij de visie van jouw bedrijf en jouw website. Het lijkt allemaal perfect en je kunt niet wachten om alles te gaan installeren en te zien hoe jouw site tot leven komt. Maar is een groot nadeel - elk ander persoon met een internetverbinding kan het hetzelfde thema gebruiken. Jouw "unieke" WordPress website is dan toch eigenlijk niet zo uniek meer.

De voordelen van maatwerk

Als je echt wilt opvallen, is maatwerk de weg vooruit. Ja, het kost misschien wat meer tijd en inspanning, maar de voordelen zijn het echt waard.

Unieke Identiteit: Met maatwerk kun je jouw website ontwerpen zodat het perfect past bij de persoonlijkheid en het doel van jouw merk. Geen compromissen, gewoon pure individualiteit.

Optimale Prestaties: Thema's zijn als one-size-fits-all outfits. Ze kunnen er goed uitzien, maar passen ze echt perfect? Maatwerk zorgt ervoor dat alles op jouw website perfect past, wat resulteert in snellere laadtijden en soepelere gebruikerservaringen.

Flexibiliteit: Je hebt de touwtjes in handen. Elk detail, van de lay-out tot de functionaliteit, wordt aangepast aan jouw behoeften. Geen beperkingen, geen grenzen.

SEO Vriendelijk: Zoekmachines houden van maatwerk. Het stelt je in staat om de code te optimaliseren en de beste SEO-praktijken te implementeren, wat je website een duwtje in de rug geeft in de zoekresultaten.

Wat kost een eenvoudige WordPress website?

Voor een eenvoudige WordPress website laten maken met een standaard thema en minimale aanpassingen zullen de kosten tussen de 500 en de 1500 euro liggen.

Wat kost een gemiddelde WordPress website?

Als je een meer aangepaste website wilt hebben met specifieke functionaliteiten en een aangepast maatwerk ontwerp dat helemaal bij jou als bedrijf aansluit. Dan zit je al snel tussen 1500 en de 4000 euro.

Wat kost een maatwerk WordPress website?

Wil je echt een complexe website laten maken met geavanceerde functies zoals e-commerce, gebruikersregistratie, boekingssystemen etc. dan kunnen de kosten aanzienlijk stijgen. De kosten zullen dan al snel tussen de 4.000 en 15.000 zitten of zelfs nog wel meer.

Een investering in de toekomst

Natuurlijk, maatwerk komt met een prijskaartje. Maar als je het beschouwt als een investering in de toekomst van jouw online aanwezigheid, wordt het ineens een slimme zet.

Laat je niet misleiden door de schittering van standaard thema's. Ze zijn geweldig voor een snelle start, maar als je echt wilt opvallen en indruk wilt maken, is maatwerk de sleutel. Het geeft je de vrijheid om te creëren zonder beperkingen, en dat, mijn vriend, is de ware magie van een op maat gemaakte WordPress website.

Veelgestelde vragen

De kosten voor een WordPress-website variëren afhankelijk van de complexiteit en de eisen van de website. Een eenvoudige website kan tussen de €500 en €1500 kosten, terwijl een meer complexe website met aangepaste functionaliteiten en ontwerp tussen de €2000 en €10.000 of meer kan kosten.

Bij de prijs van een WordPress-website zijn meestal inbegrepen: ontwerp en ontwikkeling van de website, installatie van essentiële plugins, basis SEO-optimalisatie, en een bepaalde mate van ondersteuning en onderhoud. Het kan echter variëren afhankelijk van de aanbieder.

De tijd die nodig is om een WordPress-website te maken, hangt af van de grootte en complexiteit van de website. Een eenvoudige website kan in een paar weken klaar zijn, terwijl een meer complexe site enkele maanden kan duren.

Ja, een van de voordelen van WordPress is de gebruiksvriendelijkheid. Na oplevering kun je zelf gemakkelijk inhoud toevoegen of wijzigingen aanbrengen zonder technische kennis.

Terugkerende kosten kunnen bestaan uit webhosting, domeinnaamvernieuwing, premium plugins en themes, en eventuele onderhouds- en ondersteuningskosten.

Ja, WordPress kan zeer veilig zijn, mits het correct wordt bijgewerkt en onderhouden. Het gebruik van beveiligingsplugins, regelmatige updates en veilige hostingopties kan helpen om je site te beschermen.

Ja, met de WooCommerce-plugin kun je eenvoudig een volledig functionele webshop maken op je WordPress-website. Bekijk ook onze pagina webshop laten maken

Veel webontwikkelaars bieden onderhoudsdiensten aan om je website up-to-date en veilig te houden. Dit kan variëren van maandelijkse updates tot uitgebreide ondersteuning en aanpassingen op verzoek.